Descriere
Traista Ciobanului Tinctura 50ml
Compozitie
Plante: traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris) – herba (27%).
Solventi: apa, alcool etilic 60% vol.
Raport planta/alcool etilic – 1:3,7
Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.
Utilizare / administrare
INTERN:
Adulti: cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
EXTERN:
Se fac tamponari cu solutia diluata, obtinuta prin adaugarea unei lingurite de tinctura la 100ml de apa (jumatate de pahar).
Indicatii
TINCTURA DE TRAISTA-CIOBANULUI este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din partile aeriene ale plantei Capsella bursa-pastoris, aceasta fiind utilizata in medicina traditionala pentru oprirea hemoragiilor.
Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.
In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repetata, care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.
Actiuni
INTERN:
Vasoconstrictoare, astringenta, antihemoragica, antidiareica, antiinflamatoare, reglatoare a tensiunii arteriale, usor diuretica, antiseptica, emenagoga, produce contractia puternica a musculaturii uterine.
EXTERN:
Astringenta, hemostatica, antiinflamatoare.
Indicatii
INTERN: Se utilizeaza ca adjuvant in: hemoragii uterine (menstre abundente, metroragii), hemoragii de diverse origini, dismenoree, hipertensiune si hipotensiune arteriala, diaree, insuficienta venoasa, varice, hemoroizi.
EXTERN: Se utilizeaza ca adjuvant in: hemoroizi, rani sangerande superficiale.
Contraindicatii
Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.
Alergie la traista-ciobanului, tratamente care nu permit consumul de alcool.
Precautii
Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).