Descriere
Sare Marina Fina 500g
Sare marina fina alimentara fara adaos de iod – Solaris – constituie un condiment de baza in alimentatie.
Sarea de mare este un produs 100 % natural, fara aditivi sau conservanti.
Sarea marina cu puritate de 99,74 % extrasa din adancuri marine contine un intreg complex de substante minerale avand efecte benefice asupra organismului, creand o senzatie placuta de confort si prospetime.
Este o substanta cristalina, fara continut de iod, dar cu un continut de saruri minerale precum: Na, K, Ca, Mg si nu contine agenti de stabilizare (antiaglomeranti).
Sarea constituie un condiment de baza in alimentatie.
Sarea care se vinde in magazine este frafinata. Ea contine 99,5% clorura de natriu. O parte din substantele folositoare noua sunt inlocuite cu altele: carbonat de sodiu, de magneziu, iod in compozitie cu caliu, uneori dextroza, o foma de zahar. Aceasta sare ne lipseste de mineralele si microelementele necesare si provoaca deseori creseterea tensiunii arteriale. Mai mult, sarea de bucatarie contine si un antiaglomerant – E536 – ferocianura de potasiu – care la peste 100 grade C se descompune in cianura de potasiu si clorura de fier – si care cauzeaza reducerea transportului de oxigen catre sange, dificultati in respiratie, dureri de cap, ameteli si nu se recomanda consumul frecvent. Acest E536, care este interzis in alte tari (ex. Anglia) duce la consecinte dramatice prin introducerea lui in sarea de bucatarie: cresterea incidentei bolilor cardiace ischemice, accelerarea proceselor de ateroscleroza, toxicitatea indusa de ferocianura de sodiu sau potasiu. Sarea fina este tratata cu antiaglomerantul E 535, numit in chimie „ferocianura de sodiu”, o substanta toxica. De asemenea, sarea fina nu contine aproape deloc magneziu, spre deosebire de sarea gema. Magneziul este un mineral esential pentru sanatatea sistemului cardiovascular. Dar putem gasi atat sare gema nerafinata, care nu a fost in contact cu metalul (neiodata), cat si sare marina care nu a fost supusa la acest tratament. Sarea de mare are calitati uimitoare.
Cei ce folosesc sare nerafinata de mare au rezistenta la radiatii de cinci ori mai mare decat ceilalti. La nevoie, consumati si utilizati cat mai mult cu putinta aceste tipuri naturale de sare. Pentru o cat mai buna sanatate, se recomanda insa reducerea progresiva a cantitatii de sare, adaugand un plus de condimente naturale (usturoi, ceapa, menta, oregano, busuioc, foi de dafin, marar, piper, ardei iute, boia dulce, oregano). Adaugarea de ulei, otet, lamaie sau vin alb micsoreaza si ele nevaia de sare adaugata.