Descriere
Roinita Ceai 50g
Ceaiul de roinita este recomandat pentru armonizarea starii psiho-emotionale si imbunatatirea memoriei.
Ingrediente
roinita (Melissa officinalis) – parti aeriene.
Mod de administrare
Intern:
– pulberea cu administrare sublinguala – planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa;
– maceratul la rece – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa rece, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 minute inainte de mese;
– infuzia – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa clocotita se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 minute inainte de mese.
Extern:
– se aplica local sub forma de comprese cu macerat sau cu infuzie de planta, sau cataplasme care se obtin astfel: 1-2 linguri cu pulbere fin macinata se amesteca cu apa calda astfel incat sa formeze o pasta care sa poata fi aplicata extern. Deasupra se aplica un pansament ocluziv care sa poata mentine cataplasma la locul afectat minim 3 ore.
Contribuie la
Intern:
– mentinerea si armonizarea echilibrului psiho-emotional, conferind o stare de liniste;
– protejarea organismului impotriva stresului;
– imbunatatirea memoriei;
– sustinerea aparatului cardiovascular in perioadele de stres;
– reducerea spasmelor intestinale;
– producerea si eliminarea bilei;
– reducerea starilor de greata;
– cresterea poftei de mancare.
Extern:
– mentinerea sanatatii pielii.
Contrandicatii
Intoleranta la roinita.