Descriere
Diurosept 63cps
Compozitie
-extract de fructe de merisor (Vitis idaeae fructus) standardizat in min. 30 % proantocianidine 147 mg
-fructe de afin (Myrtilli fructus)
-extract de frunze de maslin (Olivae folium) standardizat in min. 10 % oleuropeina
-muguri de plop (Populi gemmae)
-caltunasi (Tropaeoli herba) 49 mg
-cuisoare (Caryophylli flos)
-fructe de ienupar (Juniperi fructus).
Fructele de merisor sunt foarte bune antiseptice urinare (prin acid benzoic, lignani si flavonoide) si diuretice (prin flavone si saponine). De asemenea, au proprietati antiinflamatoare, astringente, hemostatice si antioxidante. Oamenii de stiinta din Finlanda au verificat efectul antimicrobian al fructelor de merisor in infectiile urinare cauzate de Escherichia Coli, constatând capacitatea sa de prevenire a recidivelor pe termen lung.
Afinele contin substante cu proprietati antibiotice si antiinflamatoare numite proantocianidine. Acestea actioneaza asupra bacililor Coli, impiedicând aderarea lor la mucoasa vezicii urinare, eliminandu-le din organism. in plus acidifiaza urina, creeand un mediu nefavorafil dezvoltarii germenilor patogeni.
Muguri de plop sunt numiti si propolisul vegetal. Prin analize chimice de specialitate s-a aratat ca exista 5 substante prezente in acelasi timp in propolis ca si in mugurii de plop dintre care 3 au proprietati antibiotice si antifungice. Mugurii de plop mai contin si derivati ai saligenolului care ii confera puternice proprietati anti-inflammatorii, analgezice, antifebrile, sudorifice.
Caltunasii, cunoscuti si cu denumirea de „condurul doamnei” se cultiva atât ca planta ornamentala cât si ca planta medicinala.
Frunzele si florile au gust piperat si se folosesc crude in salate. intreaga planta are efect antibacterian (fata de germeni gram pozitivi si gram negativi) si antifungic fiind eficienta in inflamatiile urogenitale, mai ales de cauza infectioasa. Are si actiune depurativa, diuretica, laxativa si expectoranta. Planta este recomandata intern in tratamentul bolilor genito-urinare, infectiilor respiratorii, bolilor pielii.
Cuisoarele, originare din Indonezia, isi trag denumirea de la forma mugurilor florali care se aseamana cu niste cuie mici.
Sunt utilizate, in special pentru continutul in ulei esential care are proprietati antibacteriene cu spectru larg (pe bacterii gram pozitiv si gram negativ), antivirale, antifungice, antihelmintice, antiinflamatoare, antispastice, carminative, anti-nevralgice, anestezice locale si anticoagulante.
Fructele de ienupar sunt recunoscute pentru tratarea infectiilor, in special ale tractului urinar (vezica urinara, rinichi si prostata). Proprietatile lor diuretice si antiseptice ajuta la eliminarea deseurilor si a toxinelor acide din organism, stimulând lupta organismului impotriva infectiilor bacteriene.
Frunze de maslin sunt confirmate stiintific prin numeroase studii ca avand efect antibiotic natural cu spectru larg. S-a evidentiat eficienta lor asupra germenilor frecvent intâlniti in infectiile urinare (Escherichia coli, Klebsiella, Proteus, Enterobacter, stafilococi, streptococi, pseudomonas, enterococi).
Utilizare / administrare
1 capsula de 3 ori pe zi, la 2 ore dupa masa.
In formele acute se administreaza cate 2 capsule de 3 ori pe zi.
Durata unei cure este de 14-30 zile, sau conform recomandarii medicului. Cura se poate repeta dupa o pauza de 2 saptamani.
Indicatii
Efect:
-antibiotic
-dezinfectant si antiinflamator urinar
-diuretic
Recomandari:
-infectii ale tractului urinar: cistita, uretrita, pielonefrita
Contraindicatii
Nu se recomanda copiilor sub 6ani (efectele asupra copiilor mici sunt insuficient studiate) si in caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.
Sarcina si alaptare
Femeile insarcinate si mamele care alapteaza pot lua câte1 comprimat de 3 ori pe zi timp de 4-5 zile sau la nevoie. Substantele active trec in laptele matern si pot modifica gustul laptelui.
Efecte secundare si interactiuni
Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.