Passiflora

Passiflora

Write By: anema33 Published In: Remedii Naturiste Created Date: 2019-02-04 Hits: 241 Comment: 3

Floarea Patimilor este cel mai bun leac pentru insomnie, anxietate, angoasa si palpitatii.

Floarea patimilor (floarea pasiunii; Passiflora incarnata) este un arbust catarator, cu lujeri subtiri, goi, cu frunze trilobate, usor zimtate si flori cu pedicul, albe, rosii sau violet. Forma florii aminteste de coroana de spini a lui Hristos, ceea ce a dus la denumirea plantei de Floarea patimilor, tradusa uneori Floarea pasiunii. Planta provine din Brazilia si India de Est. Este un arbust subtropical, zone unde creste liber, dar se cultiva si in sere.

In scop medicinal se utilizeaza toate partile de deasupra solului. Planta se recolteaza in perioada infloririi (vara-toamna). Substantele active sunt flavonoidele, in principal vitexina, cumarina, umbeliferonul si maltolul. Aceasta planta medicinala se administreaza, de regula, pe termene lungi, de macar patru saptamani. Prin macinarea fina a florilor uscate ale plantei se obtine pulbere, ambalata apoi sub forma de capsule. O capsula de Passiflora contine 250-300 mg de pulbere fina, care se administreaza pe stomacul gol, pentru o mai buna asimilare. Prin concentrarea tincturii de Passiflora, evaporand complet alcoolul, se obtine o pulbere fina, extrem de bogata in principii active si perfect asimilabila de catre organismul uman: extractul de Passiflora.

Administrarea passiflorei are efect preventiv in: tulburari digestive pe fond de stres, infarct miocardic, tulburari specifice premenopauzei.

Passiflora are darul de a trata cu succes insomnia, regland intr-o maniera eficienta somnul.

Intern, extractul de passiflora are efect terapeutic in: atacuri de panica, anxietate, hipertensiune, tahicardie, accese de furie, astm, tuse, dependenta de alcool si droguri.

Este un bun adjuvant pentru tratarea epilepsiei si bolii Parkinson.

In domeniul homeopatiei, planta se foloseste ca sedativ, calmant, antispastic si in ameliorarea simptomelor reumatice.

Passiflora este aproape lipsita de reactii adverse. Foarte rar s-au constatat, in timpul administrarii sale, simptome cum ar fi greata, accesele de voma si accelerarea pulsului. Passiflora nu este recomandata celor care iau sedative de sinteza.

Tags: passiflora floarea patimilor floarea pasiunii

Related Blogs By Tags

Comments

Created By 2019-05-08 04:14:35 Posted By iomolvuc Comment Link
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxil <a href="http://mewkid.net/buy-amoxicillin/">Online Amoxicillin</a> epc.ribf.musetelplant.ro.sap.qi http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Created By 2019-03-01 09:32:53 Posted By eqijoqtel Comment Link
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Amoxicillin</a> http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Created By 2019-03-01 09:06:34 Posted By ezojinudowe Comment Link
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Online <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Amoxicillin</a> http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Afişare 1 - 3 din 3 (1 Pagini)

Leave A Comment

Captcha