Aspirina Vegetala

Aspirina Vegetala

Write By: anema33 Published In: Remedii Naturiste Created Date: 2018-05-22 Hits: 343 Comment: 0

Extractul din scoarta de salcie este un eficient antiinflamator si antiagregant sanguin.

Aspirina (acid 2-acetoxibenzoic, acid acetilsalicilic) este un antiinflamator folosit ca analgezic minor, antipiretic, antiinflamator sau antiagregant pentru diminuarea riscului de infarct.

Este un medicament de sinteza, care prezinta si efecte secundare: irita peretii tractului digestiv, pe termen lung, distruge acidul folic din organism si reduce valorile de vitamina B12, C si de zinc.

Substanta nesintetizata, naturala, extractul din scoarta de salcie, este cunoscuta inca de pe vremea lui Hippocrate. Aspirina naturista are un dozaj mai mic de substanta activa si se absoarbe diferit in organism, ceea ce o face mai putin toxica decat cea produsa sintetic.

Decoctul, infuzia, pulberea din scoarta de salcie sunt utilizate in afectiunile reumatice, pentru calmarea durerilor si combaterea febrei, in caz de anxietate, insomnii pe fond nervos, in dismenoree, nevralgii, dureri musculare, stomatite, in tratarea racelilor. In cazul durerilor in gat, se recomanda gargara cu decoct din coaja de salcie.

Substanțele flavonoide din compozitie ii confera proprietati antiseptice eficiente in tratamentul crampelor abdominale si al tusei. Scoarta are efecte antihelmintice, stimuleaza digestia, trateaza diareea si gastroenterita. Imbunatateste imunitatea prin continutul de vitamine. Infuzia din scoarta salciei este recomandata pentru eliminarea excesului de lichid din organism (efect diuretic).

Extractul din scoarta de salcie are efecte vasodilatatoare si antioxidante, previne depunerea de grasimi si colesterol pe vasele de sange si previne ingrosarea arterelor, fiind folosit pentru prevenirea unui infarct.