Ciuperci cu efect naturist

Ciuperci cu efect naturist

Write By: anema33 Published In: Remedii Naturiste Created Date: 2018-04-03 Hits: 197 Comment: 0

Ciupercile medicinale de origine orientala sunt printre cele mai eficiente remedii naturiste.

Ciuperca Tibetana (Cordyceps Sinensis) este cunoscuta si utilizata in medicina traditionala chineza pentru proprietatile sale terapeutice, de mii de ani. Miceliul Ciupercii Tibetane este bogat in nutrienti si componente biologic active, precum: acid cordicepic, acid glutamic, manitol, proteine, aminoacizi, polizaharide, magneziu și calciu.

Cordyceps este creste longevitatea si vitalitatea organismului, este cel mai puternic antitumoral natural, chemoprotector, radioprotector, adaptogen, imunomodulator.

Ciuperca de origine japoneza Reishi (Ganoderma Lucidum) contine cateva sute de elemente active cu efecte asupra sistemului imunitar care fac din ea o ciuperca medicinala de exceptie. Pe langa proteine, vitamine si aminoacizi, polizaharide, triterpene, acizi grasi si alcaloizi, Reishi este bogata in diferite forme de beta-glucani (1,3D si 1,6D) si germaniu organic binecunoscuti pentru efectele lor anticancerigene si imunomodulatoare.

Varianta Ling-Zhi, cunoscuta si sub numele de Reishi rosie, s-a dovedit a fi cea mai bogata in complexul de polizaharide care ii confera un pronuntat caracter terapeutic anticancerigen. Polizaharidele sunt substante organice de tip beta-glucan care s-au dovedit prin teste clinice ca activeaza componentele defensive anti-cancerigene ale sistemului imunitar. Are efecte pozitive asupra circulatiei sanguine, asupra colesterolului si glicemiei, asupra procesului de imbatranire a organelor interne. Actioneaza protector la nivelul celulei hepatice, ajuta la echilibrarea hormonala, contribuie la regenerarea celulelor nervoase, are efect detoxifiant.

Ciuperca Shiitake (Lentinula Edodes) este cea mai buna sursa alimentara de vitamina D dupa somon si ton. Ciuperca Shiitake ajuta la scaderea nivelului de colesterol, la prevenirea atacurilor cardio-vasculare, are calitati antivirale, normalizeaza tensiunea arteriala  si glicemia, reduce simptomele alergenice.

Ciuperca Maitake (Grifola frondosa) intareste sistemul imunitar, avand proprietati anticancerigene. Reduce glicemia la diabetici, are efect antibacterian, antiviral, antiinflamator, hipotensiv.

Asocierea sinergica a celor trei ciuperci (Reishi, Shiitake si Maitake) ofera concentratia maxima de substante bioactive (polizaharide – betaglucan, proteoglucani activi) cu rol in protejarea organismului, declansand procesul natural de vindecare in cazul multor afectiuni grave.